Skip to main content

3-daagse Verdiepingstraining ‘Presenteren kun je leren’

Data groep 1 – 2023

  • Donderdag 14 september, vrijdag 15 september & woensdag 4 oktober 2023
  • We werken alle drie de dagen van 9.30 – 17.00 uur

Voor wie is dit trainingsprogramma bedoeld?
De training ‘Presenteren kun je leren’ is geschikt voor iedereen die regelmatig voor een groep mensen moet spreken, of het nu voor werk, studie of persoonlijke doeleinden is. Of je nu een leider, manager, leraar, projectleider, trainer of adviseur bent, deze training kan je helpen om zelfverzekerder en effectiever te presenteren. Door deel te nemen aan deze training leer je hoe je jezelf op een natuurlijke manier kunt presenteren, zonder dat het geforceerd of ongemakkelijk aanvoelt.

Tijdens de training leer je hoe je een goede presentatie kunt voorbereiden en hoe je een boeiende structuur kunt opzetten. Je leert ook hoe je je stem en lichaamstaal kunt gebruiken om je presentatie krachtiger te maken en hoe je met het publiek kunt omgaan.

Of je nu ervaring hebt met presenteren of niet, deze training kan je helpen om je zelfvertrouwen en presentatieplezier naar een hoger niveau te tillen en meer succes te behalen bij je volgende presentatie.

Wat kan je verwachten?
De opzet van de training bestaat uit drie inspirerende dagen in twee delen. Het eerste is een blok van 2 dagen. Vervolgens enkele weken later een terugkomdag.

Dag 1 – De kracht van een authentieke spreker
Op de eerste dag ontdekken we wat grote sprekers doen en hoe ze in staat zijn om een impact te maken op een groot en klein publiek. Wat zorgt ervoor dat het ene verhaal wel blijft hangen en het andere verhaal niet? We gaan aan de slag met korte inspirerende opdrachten en door middel van effectieve interventies wordt je je bewust van jouw non-verbale communicatie en krijg je praktische handvatten om binnen enkele minuten grote impact te maken.

Dag 2 – Vertel jouw verhaal
In deze module leer je om jouw eigen verhaal te vertellen vanuit hoofd EN hart en te integreren in jouw presentatie. Ook maken we samen op wat jouw talenten zijn, welke vorm bij je past en hoe je je impact kan vergroten om jouw doelen te bereiken in interactie met jouw publiek.

Dag 3 – Vieren van successen
Tijdens deze dag neem je de andere deelnemers mee in jouw voorbereide presentatie, zetten we de puntjes op de ‘i’ en vieren we de stappen die je hebt gezet!

Werkwijze tijdens de training
Tijdens de trainingsdagen pas je de inzichten meteen praktisch toe in diverse opdrachten en oefeningen. Je oefent op 2 lagen. Zowel als deelnemer hier in de groep, als in je professionele rol van adviseur, trainer, manager en krijgt feedback op je sterke kanten en ontwikkelpunten. Door eigen belemmeringen en valkuilen in te brengen tijdens de oefensituaties van anderen werk je tevens diepgaand aan je eigen persoonlijke ontwikkeling als professional.

Na afloop van deze training

   • Heb je geleerd hoe je op een natuurlijke manier het verschil kunt maken bij een presentatie
   • Ben je in staat presentaties te geven die impact maken op je publiek
   • Presentaties in allerlei vormen: een lezing, workshop, speech of bijvoorbeeld het leiden van een vergadering
   • Ben je in staat met zelfvertrouwen en authenticieit voor diverse groepen te staan
   • Heb je plezier in presenteren

Wat is jouw investering?
€1000,- (€1210,- incl. btw) voor het het 3-daagse trainingsprogramma. Dit bedrag is vrijgesteld van btw voor particulieren. Dit is excl. dagarrangement.

Aantal deelnemers
Min. 4 en max. 6 deelnemers

Wie is de trainer?
De lessen in het programma worden gegeven door Yvonne Lips. Vanuit haar ruime werkervaring bij grote opleiders en organisaties en haar passie voor  ‘Echt contact maken’ en ‘effectief beïnvloeden’ neemt ze graag anderen daar in mee. Yvonne is te omschrijven als aanstekelijk, open, inlevend en doortastend.

Hoeveel tijd ga je investeren?
Deze training heeft een doorlooptijd van 4 weken met een tijdinvestering van:

   • 1 uur intakegesprek
   • 3 x hele dag ‘live’ training met de groep van 9.30 uur tot 17.00 uur
   • 8 uur zelfstudie

Toelatingseisen
De training is toegankelijk voor iedereen met een MBO+ werk- of denkniveau. Daarnaast moet je bereid zijn om op je eigen handelen te reflecteren

Aanmelden en vragen
Om je in te schrijven of een vraag te stellen aan de trainer Yvonne Lips kan via het inschrijfformulier op deze site of bel je ons op 06-13909220.

Locatie in Brabant
We verzorgen deze training op onze prachtige buitenlocatie Dommeldaal te Gemonde. Nabij ‘s-Hertogenbosch. Kijk alvast op www.dommeldaal.nl